mandag den 5. maj 2014

En have tager form...

Skaves nye fælles have og gadekær er så småt begyndt at tage form. Tanken bag haven er at skabe et uformelt samlingssted, der gør Skaves sociale liv både mere synligt og tilgængeligt for alle, og haven udgør samtidig et nytænkende og opsigtsvækkende element i byen, der vidner om Skave som en by, hvor kreativiteten, fællesskabet og mangfoldigheden har plads og trives. 
Lørdag. d. 26. april blev første spadestik til den nye fælles have taget. En gruppe frivillige fra Ressourcebanken var denne dag mødt op, og havde i dagens anledning fundet arbejdstøjet frem og medbragt deres fineste værktøj. De gik hurtigt igang med at opsætte et læhegn, tage mål og tegne op samt plante havens første æbletræer. 
Og i lørdags, d. 3. maj, fortsatte havearbejdet, hvor de frivillige igen havde fundet værktøjet frem, så der kunne blive gravet, hamret, savet og plantet i haven. Denne dag blev læhegnet gjort færdigt og haven fik sine første borde, højbede og bærbuske, og plænen er nu så småt begyndt sin forandring fra regulær plæne til have og samlingssted.

Der er imidlertid stadig en del arbejde, der skal gøres, før end plænen helt kan kaldes en have, og målet er, at haven kan stå klar med siddepladser inden d. 21. maj, så den kan tages i brug til byfesten. Derfor fortsættes arbejdet nu på lørdag d. 10. maj kl. 10.00, og der skal lyde en stor opfordring til alle, om at tage værktøjskassen, skovlen eller riven i hånden og møde op og hjælpe haven på vej.    



  
Allerede i dag var nogle af børnene fra Skave Skoles SFH ude og  tage de nye højbede i brug, og de små grønne fingre fik plantet både ærter, radisser og flerfarvede gulerødder - så nu gælder det bare om at vente, og have tålmodighed inden årets første høst er i hus.  



Der skal på forhånd lyde en kæmpe tak til de erhvervsdrivende i Skave og omegn; bl.a. Skave Nedbrydning, Lundhede Planteskole, Hegn og Grovvare, AB Skovservice, Hesselaa Smedje, Entreprenørfirmaet Markussen, som er så venlige at støtte projektet med både materialer, planter, maskiner og deres tid og ekspertise, til Jørn Aasberg for at agere have- og byggekyndig ankermand samt for at stille værktøj til rådighed, og ikke mindst en kæmpe tak til alle de frivillige, som allerede nu har brugt deres uundværlige tid og kræfter på haven samt bidraget med viden og gode idéer til projektet. Takket være denne opbakning og fælles indsats tager Skaves nye gadekær og fælles have nu form.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar