onsdag den 20. august 2014

Et lille farvel og et stort tak for nu!

Projektet "Mere liv - mere Skave" har nu nået sin afslutning, og det betyder desværre også, at min daglige færden i byen og ikke mindst på Skave Skole nu er forbi.

Det har for mit vedkommende været seks spændende måneder, der har budt på nærkontakt af første grad med lokalområdet og indfødte "skawboere". Konklusionen herfra er, at en skawbo må siges at være yderst venligt indstillet - og tilsætter man to dele selvironi og humor til én del "stikken fingeren i jorden", så er man allerede langt:) I denne forbindelse vil jeg gerne sige tak for et godt samarbejde og for den store lokale opbakning og støtte projektet “Mere liv - mere Skave” er blevet mødt med. Ikke mindst til alle de frivillige, der har lagt deres tid og kræfter i projektet, Skave Skole, SFH og borgerforening samt til de lokale erhvervsdrivende i Skave og omegn, som har vist utrolig stor velvilje i form af tid, ressourcer, materialer og stor ekspertise. 


Nedenfor følger en kort opsummering og status på de forskellige delprojekter i "Mere liv- mere Skave":  


Ressourcebanken blev iværksat som et af de første tiltag i projektet og har været et bærende element i realiseringen af øvrige tiltag, hvor jeres frivillige arbejde og opbakning har været altafgørende. Status er, at der pt. findes omkring 100 stærke ressourcer i banken, som står parat til at hjælpe til ved fremtidige begivenheder eller tiltag, der styrker fællesskabet i Skave og omegn - men der er plads til mange flere. Har du ikke allerede meldt dig ind i banken, eller har du spørgsmål vedr. banken, så kontakt tovholder Rikke Mosekjær. Ressourcebanken og listen over ressourcer findes her www.bitly.dk/icLHv   

Klubben danner nu rammen om møder mellem 38 unge medlemmer fra bl.a. Skave, Hogager, Borbjerg, Mejrup, Herrup og Haderup på 7.-9. klassetrin. Hver onsdag mødes de unge på skolen og snakker, hører musik, bruger gymnastiksalen, spiller pool og danner nye venskaber på tværs af lokalområder. Klubben drives af en gruppe frivillige fra lokalområdet og holder pt. sommerferie, men forventes at starte op igen i september 2014. Find Klubben på Facebook.

Kunstudstillingen “Drømmehaven” var startskuddet til etableringen af den egentlige fælleshave. Udstillingen fandt sted i april 2014 i sognegårdens aula, hvor eleverne i 3-6. klasse via deres arbejde i faget billedkunst præsenterede deres kunstneriske bud på, hvordan en drømmehave kan se ud. Her kunne de ca. 60 fremmødte gæster opleve både fuglekvidder, miniaturemodeller, sansedigte, psykedeliske japanske kirsebærtræer mm., høre mere om projektet og nyde lidt godt for både øjet, ørene og ganen.

Fælleshaven er Skaves nye uformelle mødested, og har med sin centrale placering i byen allerede nu dannet rammen om en Skt. Hans aften og utallige svingture i hængekøjen af radissegnaskende børn og unge. Haven passes i fællesskab mellem Skaves borgere, Haveudvalget, Skave Skole og SFH. Fra dette skoleår (2014/15) indgår haven som en del af Skave Skoles og SFH´s pædagogiske arbejde, hvor haven skal give eleverne praktisk og sansemæssig erfaring og læring.

Det er håbet herfra, at disse tiltag ved fælles indsats også i fremtiden vil bidrage til en positiv udvikling i Skave og omegn og til dét, det hele handler om...“Mere liv - mere Skave”.

Tak for nu og på forhåbentligt gensyn:)








Ingen kommentarer:

Send en kommentar